Počítač nebo notebook

Stolní zatížení

Když si chcete zakoupit počítač, tak je zapotřebí položit si nejprve otázku, jestli chceme klasický či přenosný stroj. Začneme y těmi stolními, protože ty mají samozřejmě delší historie. Dalo by se o nich říct, že je to v podstatě taková stavebnice, kde není problém vyměnit nějakou součástku. Proto si můžeme nechat poskládat zařízení přesně pro naše využití. Když si dáme vedle sebe počítač a notebook za stejnou cenu, tak počítač bude mít o dost vyšší výkon.

stolní počítač

To je rozhodně nesporná výhoda. Zároveň mnohdy poskytuje větší úložiště. Když tedy chceme hrát hry na vysoké rozlišení a pracovat v náročných programech, tak je výhodnější právě tato varianta. Pokud se nám nějaká součástka pokazí, tak pro servis není problém provést diagnostiku a vyměnit ji za novou. Dnes se do krabic dává často osvětlení, které významně vylepšuje vzhled a tvoří hezkou atmosféru. Jestli této možnosti využije je jen na Vás.

Přenosný stroj

Hlavní nevýhodu počítače je, že není přenosný, takže je stále například v naší pracovně. Sice i přes jeho velké rozměry bychom si ho mohli vzít, akorát těžko třeba ve vlaku zapojíme naši bednu k ostatnímu vybavení a začneme pracovat. Stejně bychom potřebovali zásuvky. Pro lidi, kteří tedy potřebují zařízení používat při cestování je vhodný notebook. Má svou vlastní baterii, a proto nám vydrží většinou několik hodin provozu.

notebook a mobil

Oblíbené jsou například u studentů, protože si můžou ve škole zapisovat poznámky a potom si například ve vlaku dělat úkoly. Potřebná data mají zároveň stále u sebe. Zároveň máme vše jednom zařízení, protože nepotřebujeme kupovat monitor a podobně. Akorát taková bezdrátová myš mnohdy hodí, protože ovládání je snadnější. Výhodné je mít doma slušný počítač a na cesty dostačující notebook, čímž je celá situace vyřešena, akorát koupit dvě zařízení bude něco stát.